International     
За нас/Контакт   Как да започнем?   Места за продажба   Нови събития   Търсене
   Театър    Музика    Мюзикъл    Фестивал    Спорт    Клуб   
TOP 10 BG
   НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ  
   ЗНАМ - НАЙ - ... 
   Веселин Маринов -  
   Концертът 
   Осмото чудо 
   СИНАТРА:ВЕГАС с .. 
   Пощенска кутия за  
   ОРЛИН ГОРАНОВ - .. 
   Мистичен ритъм -  
   TEST / ТЕСТ 
ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА
НОВИНИ
   Драгана Миркович  
   СОФИЯ МОНО 2017 .. 
   Отменя се ... 
   Отменя се ... 
   Отменят се ... 
   Рут Колева и ... 
   ТАНГРА 
   Концертът на ... 
   Kavarna Rock Fest  
   Постановката ... 
... повече
МУЗИКА − ФОЛКЛОР/ЕТНО/СВЕТОВНА МУ.   
Осмото чудо

"Осмото чудо" на "Българе" за четвърти път в НДК

След триумфалния си успех по сцените на страната, Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи за четвърти път своя нов спектакъл "ОСМОТО ЧУДО". Поради големия интерес към мащабната продукция, тя ще бъде представена отново в партньорство с Националния дворец на културата пред столичната публика.
Интересът към четвъртия авторски проект на "БЪЛГАРЕ" се оказа огромен, за изненада и радост на създателите му. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на основателя и продуцент на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" Христо Ив. Димитров, чиито солови изпълнения са акцент в добруджанската и тракийската картина.
Зрителите бързо оцениха запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха за себи си личността на кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер - един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "БЪЛГАРЕ". Естествено продължение на най-популярния спектакъл на трупата - дебютния "Това е България!", "ОСМОТО ЧУДО" е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което столичната публика ще има възможност да се убеди отново.
Близо 60 души излизат на сцената в подготвяния повече от три години четвърти авторски проект на ансамбъла. Наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

Bookmark and Share
НДК зала 1, СОФИЯ
Дата на провеждане
   Октомври 2017
БИЛЕТИ: 23.10.17 20:00 (Пн)

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ
E-mail:
парола:
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ
Забравих си паролата
   КОШНИЦА
Брой:0
Сума:0,00 BGN
ПЛАТЕТЕ ТУК
method of payment

За нас   Как да започнем?   Места за продажба   Нови събития   Търсене   HOMEticket
Търговски условия
© Copyright 2001-2017 Ticketportal SK, s.r.o. All rights reserved. Version 9.03
WebDesign, Web & SEO : DeNAX