International    
За нас/Контакт   Как да започнем?   Места за продажба   Нови събития   Търсене
   Театър    Музика    Спорт    Клуб    Шоу   
TOP 10 BG
   LORD OF THE DANCE 
   Мръсни Приказки .. 
   Фондацията ... 
   Zucchero Live in  
   ДУЕТ РИТОН - ... 
   Zucchero Live in  
   Мръсни Приказки .. 
   АКАДЕМИЯ ДИАНА ... 
   Виж сега, моето .. 
ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА
НОВИНИ
   ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ! 
   Placido Domingo с  
   Hollywood ... 
   НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ  
   Преслава и Теа ... 
   "МРЪСНОТО КОПЕЛЕ"  
   НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ  
   Концертът на ... 
   Hollywood ... 
   10 години ... 
... повече
NEWS   
   Програма Салон на изкуствата
   28.04.2016 10:37:48  

8 и 22 май, ДНК, 11:00
СРЕЩИ В ТАНЦА - Съвременен танц за деца

8 май Ана Петкова и Ина Гергинова и 22 май - Бояна Радкова и Гергана Илиева

СРЕЩИ В ТАНЦА е съвместен проект на Фондация „Арт Офис” и холандската танцова компания „Де Стилте”, специлизирана в развитието на съвременен танц, предназначен за детски аудитории. „Де Стилте” е един от малкото професионални трупи за съвременен танц в Европа, който се е посветил изцяло на развитието на нови аудитории и работата за и с детски публики.

Холандските танцьори са разработили специална методология, която им позволява да предлагат високопрофесионален културен продукт с характерните за съвременния танц изразни средства и пластичен език, без да подценяват (но и да поставят на изпитание) детските възприятия.

Цена на билета родител 6 лв., за дете 4 лв.

 

10 май, зала 6, 19 ч.

 „Да свириш на хор” - Концерт на хор „Космическите гласове на България” с диригент Ваня Монева в памет на големия хоров диригент проф. Васил Арнаудов.

Васил Арнаудов е един от най-ярките представители на българската музикална култура от втората половина на ХХ век. В началото на 1990 г. е избран за пръв председател на Български хоров съюз.През 1991 година е определен за Музикант на годината на България от Българското национално радио. Васил Арнаудов умира внезапно на 19 март 1991 година в пика на творческата си кариера. Тази година се навършват 25 години, откакто той не е сред нас.

Билети:  12 лв. и 8 лв. за ученици, студенти, пенсионери

 

10 май, театър „Азарян”, 19.30

Корабът Нощ

„Четири актриси. Четири гласа. Четири жени, които преминават заедно през необятния и възбуждащ свят на Маргьорит Дюрас, писателката, която дръзна да коментира и да пише за любовта, както никой друг не се осмели.Четири гласа в нощта на Дюрас…“Яна Борисова

Билети: 20 лв.

 
11 май – ОТКРИВАЩ КОНЦЕРТ,  зала 1, 20 ч. 

„Балканска треска”

Хор и оркестър на БНР

Концерт на единствения по рода си музикален проект на Кристиян Ярви „Балканска треска” ще открие тазгодишното издание на „Салон на изкуствата” в НДК. За първи път публиката в Двореца ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове музика, изпълнена от виртуоза Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски, Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР под диригентството на знаменития Кристиян Ярви. Световнопризнат като един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 издадени албума, Ярви непрекъснато развива своята програма, изпълнявайки често в един концерт, както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

Билети на цени от 15, 20, 25, 30, 35, 40 лв 

 

11 май, кино „Люмиер”, 19 ч

„Пътят на буквите” (2015)

документален филм | 84 мин

„Пътят на буквите” повежда зрителите на интригуващо пътешествие по стъпките на светите братя първоапостоли Кирил и Методий. Разказва увлекателно, през погледа на историци и жители на десет държави, историята на техния живот и създаването на славянската азбука.

Базиран на исторически факти – познати и не толкова известни и създаден по повод 1200-годишнината от рождението на Свети Методий.Според авторите на филма неговият просветителски път е останал в сянката на св.Кирил и затова фокусът е насочен към неговото житие.

Билети:  6  лв.


14 май, зала 1, 20:00ч.

„Полъх от миналото”

Фолклорен спектакъл

  Спектакълът ни кани на сватба, но каква! На сцената се преплитат минало и настояще; младоженците са наши съвременници, а техни близки и гости си спомнят някогашни традиции и отколешни преживявания. Редуват се лазаруване от Тракия и шопско мегданско веселие, присъстваме на празник в Родопите и на Пирински обреди и хорà. Гражданският ритуал ни връща към една предишна епоха и със своята официална приповдигнатост контрастира на спонтанното веселие. Изпълнени от многобройните ентусиазирани участници, вихрените танци въвличат стари и млади, минало и настояще и завладяват сърцата със своята вечна и непреходна младост.

Билети:  10, 15, 20 и 25 лв.


14 май, зала 6, 19 ч.

LIKE JAZZ   - Ангел Заберски трио

Джазът е свободата да обединиш темите, които те вълнуват, искрено и в дълбочина.  Лиризмът на Пучини, славянската топлота на Чайковски и  мечтателността на Шуман вдъхновяват Ангел Заберски да оформи теми от сериозната музика по свой образ и подобие с изразните средства на джаза. За целта му помагат Борис Таслев  (бас) и Стоян Янкулов (ударни), като тримата  заедно преминават в този полет на въображението през суинга, бибопа, мейнстрийм, латин и почти всички измерения на джаза.  Музиката на Пучини, Чайковски и Шуман, така близка и позната, ще премине през призмата на Ангел Заберски и джаза, за да се разгърне по нов вълнуващ начин в многоцветна палитра от емоции на 14 май в зала 6 на НДК.

Билети:   15  лв.


15 май, ДНК

Майсторски клас по бийтбокс на SkilleR

Начинаещи  - 11.00 – 13.00

Напреднали 14.00 – 17.00

За първи път в историята на България,  световният шампион по бийтбокс Александър Деянов – SkilleR организира майсторски клас в пространството за пърформанс и танц ДНК.

Александър Деянов - Skiller е един от първите, които внасят културата на бийтбокса у нас. На 19 години  става първия бийтбокс шампион на България през 2007 г. Изявява се на международни сцени в Япония, САЩ, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Румъния, Сърбия, Словакия, Гърция и др.  SkilleR изкарва бийтбокса извън традиционните хип-хоп влияния, като съчетава много голям спектър от стилове. Има над 30 000 000 гледания в youtube и  100 000 почиттели в социалните мрежи. Има награда за цялостен принос към хип-хоп културата на България в световен мащаб за 2013 г. Участва в Световен шампион по бийтбокс /2012/. Отличен е с „Икар” за най-добра музика /2011/ за най-добър музикален пърформанс в „Ноктюрно - от прахта до сиянието“, 2011 г. Първи национален шампион за 2007 г.

Билети:  начинаещи – 25 лв.; напреднали – 20 лв.

Зрители: 10 лв.  

 
15 май, кино „Люмиер”, 19 – 21  ч. 

20 години  „Еверест – концерт”

На 15 май 1996 г. в 10 ч. сутринта на платото под връх Калапатар, точно срещу Еверест, на 5350 м. надморска височина беше осъществен най-височинния концерт на планетата, влязъл в Книгата на рекордите на Гинес.

На  15 май 2016 г. в 19 ч. в кино „Люмиер” ще си спомним и отпразнуваме заедно 20 годишнината от най-артистичното покоряване на Върха на света. На фона на документални филми от експедицията и концерта, музиканти от експедицията ще изпълнят най-височинния концерт отново.

С участието на Теодосий Спасов, Група ОМ, Николай Иванов, Марина Великова, Драган Милев – Дари, Коцето – Калки ще ви поведат на пътешествие с музика и картина. Докуметалните кадри са от филми на режисьора Марио Кръстев, продуцент Александър Илиев

Билети:   15    лв.

 
17 май, зала 1

LIBIDO Project

Неочаквано добра музикална комбинация с лятно фънки настроение
QUARTO & AKAGA с общ музикален проект

LIBIDO Project е заглавието на най-новият нестандартен и забавен музикален проект с участието на класическите музиканти от QUARTO QUARTET и група AKAGA. Екстравагантна и неочаквана комбинация от фънк, фюжън, джаз, класика, DJ бийтовете на DJ Borche, прекрасни секси женски вокали и мулти-инструменталното включване на Мишо Шишков - без съмнение ще разпалят страстите в зала 1 на НДК.

Великолепни професионални музиканти се събират на сцената с амбицията да предствят един абсолютно нов и различен по звучене, настроение и емоция денс проект - с примамливото заглавие LIBIDO Project. Голяма част от програмата в него ще се състои от напълно нови, специално замислени и създадени от QUARTO & AKAGA денс-парчета. А ако някой все пак разпознае любома своя песен, то със сигурност тя ще е добре „маскирана” с нов аранжимент и поднесена в забавен летен вариант, в унисон с настроението на проекта.

Билети:   15,20,25,30,35 лв., взависимост от мястото в залата

 

17 май, зала 6, 19 ч.

„МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ ПОЗДРАВЯВАТ СВЕТА – 60 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЮНЕСКО“

Празничен концерт на Клуб ЮНЕСКО „Леондардо Да Винчи“. Честване на деня, в който България се присъединява към международната организация. Можем заедно да превърнем това честване в значима проява на българския дух, талант и порив за красота.

В концерта участват: Анна Георгиева – цигулка; Кристина Хинова – цигулка; Йоана Кадийска – мецосопран; Атанас Кръстев – виолончело; Емил Бояджиев – пиано; Йоана Райчева – пиано; Изпълненията са с оркестър.

Концертът се организира под патронажа на Националната Комисия за ЮНЕСКО към МВнР и с финансовата помощ на Столична Община

Цени на билети – 12 лв.  и 8 лв. за ученици, студенти, пенсионери

 

17 май, зала 9, 19 часа

Камерен концерт „Годишнини“

 260 г. от рождението на Моцарт и 160 г. от смъртта на Шуман

30 години Камерен ансамбъл ARS MUSICA

С участието на Димо Димов, пиано и Петьо Бобев, кларинет

Сформиран през 1986 година Камерен ансамбъл „Арс Музика“  (с артистичен ръководител Новислав Махайлов) e формация с богат концертен актив, отличаващ се с висок професионализъм и значителни възможности. Съставът функционира като  подвижна структура – от изпълнение с духови инструменти до изпълнения на триа, квартети и по-големи формации, като струнният квартет „Арс Музика“ играе ключова роля във функциите на ансамбъла.

Камерен ансамбъл „Арс Музика“ участва на международните фестивали  Сомор, Реймс, Париж /Франця/, Скопска есен /Македония/ и др.

Билети: 10 и 14   лв.

 
18 май, кино „Люмиер”, 19 ч.

"Ритъмът на сърцето"

 
Документален филм на български и английски за фолклорен ансамбъл "Горана Денс" в Ню Йорк. „Ритъмът на сърцето” проследява историята на създаването на ансамбъла, разказана от неговия артистичен директор и хореограф – Елисавета Йорданова. Учител, но и вдъхновител; лидер, но и една от всички – такава е основателката на „Горана Денс” в очите на своите танцьори, които също застанаха пред камерата, за да споделят опита си. За да проследи отблизо подготовката за юбилейния концерт, авторът на филма, Стела Арищиева, не пропусна нито една репетиция. Тя почти влезе в танцовите обувки на изпълнителите, за да почувства заедно с тях болката и умората от изтощителните репетиции, но и гордостта и удовлетворението от добре свършената работа.

Билети: 6 лв.

 
18 май, зала 1, 19.00 ч. 

„Нощи в бял сатен”

Концерт на Камелия Тодорова

С участието на Софийската филхармония и Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров, както и Brazz Association Combo и вокална група New Сamellettes.

 “Нощи в бял сатен” е ретроспективен поглед върху творчеството на Камелия Тодорова, с акцент върху емблемантичните ѝ български песни от началото на 80-те години, сред които "Прошепнати мечти", "Не ме гледай така, момче" и "Песен за синия балон", както и световни джаз и соул композиции. Специално място в програмата ще заеме и представянето на нов материал, сред който песента "Красив спомен", написана за Камелия Тодорова от дъщеря ѝ Рейчъл Роу.

Билети: Билети: 20, 25, 35, 40, 60лв.


Романтика с дъх на аржентинска страст

За почитателите на камерния жанр предстои вълшебна музикална вечер,изпълнена с неповторимото обаяние на едниот най-великолепните шедьоври,написани за виолончело и пиано.
Необикновеното партньорство на двамата прекрасни музиканти-виолончелистът Бониан Тиан /концертмайстор на GurzenlichOrchester- Kьолн и преподавател в музикалните академии в Мюнхен и Франкфурт/ и пианистката Ваня Пешева,обединени в името на една духовна цел,отдавайки своята любов,вдъхновение и енергия ще ви направят съпричастни към великата магия на Музиката.

Билети:   14 лв. и 10 лв. за ученици, студенти, пенсионери

 
 19 май, ДНК, 19:30

Късо кино в ДНК – Next Generation diretcors/ Следващо поколение режисьори

Режисьор Драго Шолев

ХАБАНЕРА - анимационен филм 5мин.

ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА НЕЩО - игрален филм 15мин.

Момиче лъже майка си, че отива на екскурзия в планината. След като напуска дома си, се среща с по-възрастния си приятел. Той я завежда в болница, където тя трябва да направи нелегален аборт.

ПОСРЕДНИКЪТ - игрален филм 23мин

Тринайсетгодишният Алекс не може да намери място за своя велосипед....

ПРЕДИ ЖИВОТА, СЛЕД СМЪРТТА - игрален филм 13мин.

Краят на войната. Офицер екзекутира последните пленници пред очите на собствените си войници. Единственият им шанс да останат живи е да изсвирят на цигулка част от симфония на Бетовен. За него този смъртоносен ритуал струва повече от живота му и живота на бойците.

В ролите:  Йоанна Темелкова, Искра Радева, Свежен Младенов, Валентин Ганев, Дани Рашев,Александър Марков, Койна Русева, Деан Донков, Цветан Даскалов

Куратор на програмата „Късо кино в ДНК” – Пламена Гиргинова

Билети: 6лв.


19 май, кино „Люмиер”, 19:00 ч.

“Ромео и Жулиета"

 Великобритания-Италия, 1968, 152 мин.

Със своята отдавна превърнала се в обичана класика екранизация от 1968 г., Франко Дзефирели дръзва да наруши традицията за ролите на Ромео и Жулиета да се избират по-възрастни актьори. Той залага на абсолютните дебютанти Ленард Уайтинг и Оливия Хъси, съответно на 17 и 15 години по време на снимките. Невинноста на главните актьори прави най-романтичните сцени още по-красиви.Изящно заснет от аса Паскуалино де Сантис на локации из Италия, Ромео и Жулиета е една от най-вдъхновените екранизации на Шекспир въобще, което се дължи в голяма степен и на прекрасната музика на Нино Рота.

Билети:   8 лв. и  6  лв. за ученици, студенти, пенсионери

 
20 май, ДНК, 19:30 ч.

ТОТАЛНА ЩЕТА

„Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и „Тотална щета“.

„Няма пречки пред любовта (освен физически).“

„Тотална щета“ е физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса. През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда тясно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьорите Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Тя развива своя система на работа, която включва личния опит на участниците и импровизация, достигайки до силно експресивен физически и театрален език. Представленията им предизвикват силен интерес, като сред тях са „Малдорор“ по Лотреамон (моноспектакъл на Леонид Йовчев), „Пиеса за теб“ по текст на Ани Васева, „Пиеса за умиране“ по текст на Боян Манчев и Ани Васева и др.

Билети: 10/ 8 лв.

 

21 май, ДНК, 20:00 ч.

Vataff Project

Vataff project е микс от електронна музика и автентични инструменти от цял свят, които оформят уникален музикален стил – психеделично техно и амбиент с акустичен звук. Живото изпълнение на Vataff project се допълва от специално изработена мултимедийна визия от TODOR WARP, създадена да кореспондира с характера на музиката. Именно ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс (в подлеза на НДК) е мястото, където този проект би се разгърнал и би предложил на публиката едно изживяване  по нетрадиционен начин.

Билети: 10 лв.
15 лв. – на входа в деня на събитието

 

21 май, зала 9, 19:00 ч.

ПОЗДРАВ ОТ ВИЕНА /Fansaxia/

Михаел Крен, алтсаксофон

Евгения Радославова, пиано

Концерът с творби от Цезар Франк, Дебюси, Крайслер и Дариус Мийо е под патронажа на Н. Пр. г-н Роланд Хаузер, Посланик на Република Австрия в България.

Mихаел Крен завършва  магистърска степен във Виенския университет за музика и изящни изкуства, както и Частния университет - Консерватория на град Виена със специалност класически саксофон в класа на проф. Ларс Млекуш. Основател е на първия професионален саксофонен оркестър в Австрия, както и на квартет „Мобилис”.

Цени на билети: 10 и 14лв.
 

28 май, зала 1

Апотеоз на красотата


Георги Черкин е виртуозен български пианист, изнасял концерти в прочутите Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorium в Рим, Convention Centre в Окинава, Seoul Arts Centre в Сеул, Musikhalle в Хамбург, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк и др.  Носител е на много престижни награди, сред които „Кристална лира”, „Златен век”, „Златна муза” и др.

Любка Биаджони е родена в Рим в семейството на италиански политик. Завършва с отличие НМА „Проф. Панчо Владигеров” в София, със специалностите Оркестрово и Хорово дирижиране и учи Философия в Италия. В продължение на три години асистира на световноизвестния диригент Густав Кун из цял свят.

Заедно със съпруга си диригента Енох цу Гутенберг организират Международния музикален фестивал Herrenchiemsee, Германия.

В началото на Сезон 2015/2016 (24 октомври) „София Симфоникс” направи своя софийски дебют с концерт в зала „България”, със солист първата виола на Миланската „La Scala”- Симониде Бракони.

Билети:  10 и 20 лв.,


29 май, зала 9, 19:00 ч.

Клавирен Камерен концерт –  Антонина Бонева, пиано и Рада Чомакова, пиано

Едни от най-красивите, вълнуващи, страстни и нежни, вдъхновяващи и пречистващи произведения на Шуман, Шопен, Равел в изпълнение на едни от най-значимите български пианистки – Антонина Бонева и Рада Чомакова.

Рада Чомакова ще изпълни части от произведението на Роберт Шуман – „Крайслериана”, Шопен ще звучи под талантливите ръце на Антонина Бонева, а двете заедно ще завършат концерта на четири ръце с части от произведението на Морис Равел „Майка ми гъската”.

Билети:   10 и 14 лв.


29 май, зала 6, 11:00  - Джаз за деца с Венци Благоев

„Джаз за деца”  е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове в джаза и с музикалните инструменти. По време на концерта се изпълняват популярни детски песни в джазов аранжимент, пиеси в стил диксиленд, рагтайм, латино джаз, както и класически произведения с участието на децата.

Билети: 4 и 10 лв. 


 30 май, зала 9, 19 – 21 ч.

Пианист и диригент, Иван Янъков е изнасял концерти в над 30 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Свирил е като солист на редица  оркестри, имал изяви в множество големи зали, сред които Tokyo Metropolitan Arts Center, Kitara Hall в Сапоро, Saint Martin-in-the-Fields в Лондон, City Hall в Хонг Конг. През 2001-ва година, като победитал на конкурса Artists International Series, прави самостоятелен дебют в рециталната зала на световноизвестната Карнеги хол, Ню-Йорк. В последните две години свири пред многохилядна публика в редици концертни зали в Китай. Янъков изпълнява камерна музика с членове на Лондонската филхармония. Наскоро пианистът изпълни Третия клавирен концерт на Рахманинов в рамките на международния DMZ Festival в Южна Корея.

Билети: 15 лв.

 


31 май, 20:00 ч.   Зала 1, НДК  - ОТКРИВАНЕ

КОМПАНИЯ „МАРИ ШУИНАР“ – МОНРЕАЛ, КАНАДА

 „СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДИН ФАВН / ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО”

Вечер с нови  версии на два балета, променили танца през ХХ в.

Наричат канадската хореографка Мари Шуинар „шаман на съвременния танц“. Нейните  представления са населени с архаични и анималистични същества, с гротескни и сексуално заредени движения. Това важи в пълна сила и за двойната вечерна програма, представяща собствените й интерпретации на революционните балети  „Следобедът на един фавън“ и „Пролетно тайнство“.

В „Следобедът на един фавън” Мари Шуинар съхранява духа на големия балетист и хореограф Вацлав Нижински. Тя изследва снимки на негови произведения и в собствената си хореография запазва характерните плоски профили, излезли сякаш от фрески и барелефи от античността на Египет и Гърция.

„Пролетно тайнство” с музиката на Игор Стравински и хореографията на Нижински бележи навлизането на модернизма в танца. И тук Мари Шуинар отново открива импулс за нова интерпретация. За разлика от повечето версии на „Пролетно тайнство“, тя композира сценичното движение около множество солови изпълнения. „В моето „Пролетно тайнство“ не разказвам история“, казва тя, „няма развитие, причина и следствие. Има само синхрон. Като че ли се връщам в момента веднага след появата на живота. Представлението е разкриване на този момент. Имам чувството, че преди него е имало изключителна експлозия на светлина, някакво рязко просветване.“

Билети:    12, 15 и 20 лв.  10 лв. за ученици, студенти, пенсионери

 
2 юни, зала 9, 19 ч.

Детски класически концерт

Деца свирят на деца

„Бон-БонMusic“ представят лауреатите на международния конкурс „Млади виртуози”.

Ще чуете изпълнения на пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, кларнет, класическа китара и ударни инструменти. Младите таланти ще  разкрият вълшебството и сладостта на класическата музика  като инструменталисти в класически концерт.

Цени на билети: 6 лв. за дете, 10 лв. за възрастен

 
2 юни, зала 1, 19 ч.

„Легенди за водата”  музикално-балетна приказка

Повече от сто малки балерини от школата по балет Vaya Dance Studio ще стъпят за първи път с пантофките си на най-голямата сцена в Двореца, за да представят спектакъла „Легенди за водата”.Специална и много важна роля в балетното събитие, ще имат и големите музиканти от Quarto Quartet, изпод чиито вълшебни струни на живо, малките феи ще омаят публиката.

Билети:   10, 15, 20, 25 и семейни пакети  4 билета за 40 и  5  билета за 50 лв .


 3 юни, зала 3, 20:00 ч.

Концерт на група „Ревю” и представяне на новия им албум „Ревюлюция” с участието на актьори от филми и спектакли с музиката на групата, „Таралежков” и „Лоши петли”

Бунтът е завинаги, свободата – вечно млада, затова и „Ревю“ са на сцената на НДК.Историята започва някъде около „Кравай“, там, където се поражда новата градска музика, където съмишленици се събират, за да поприказват прямо за живота и чрез музиката да го увековечат.А това е животът на вечно-младите, тези, които ясно виждат отвъд удобството на илюзията и не се стесняват да я критикуват и разобличат. Родена от заряда на легендарната група „Кале“, „Ревю“ е чистата емоция на младостта, на бунта и дързостта да се бориш за каузата да си, осъзнато. „Ревю“  създават водовъртеж пред сцената и разпалват малки революции там, където детето в нас  още се бунтува срещу несправедливостите. Но всяка революция пламва от любов и „Ревю“ ще ни го докажат за пореден път с новия си албум, с техните гости и с напомнянето, че „родени сме да се обичаме, родени сме да полетим, родени сме да се привличаме…“ на 3 юни в зала 3 на НДК.

Билети:20 лв.

 
3 юни, зала 1, 20:00 ч.

Премиера на филма „Никой”


Вера е млада психоложка, която наскоро е загубила баща си. Тя е в неговата къща в Родопите. Тони, нейния приятел и Таня, я изненадват, пристигайки при нея.

Междувременно, се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила.

Ники е милионер, който е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната.

Вера започва да губи най-ценното и скъпо в живота си, но парадоксално на това, тя започва да открива истинската си същност и да се освобождава от страховете си.

Билети: 6 и 10 лв. 

 

4 юни, зала 6

Камерен концерт

VIRTUOSITY AND BEAUTY  /1, 2, 3 , Quarto/


Изявени български музиканти от по-младото поколение свирят  соло, дуо, трио и квартет /1, 2, 3 , Quarto/. Техният многостранен талант, гъвкавост и съвременен прочит на творби от Рахманинов, Изаи, Дворжак и Онегер, актуалността на идеите и емоциите в тази музика, доказват силата на камерната интерпретация и модерния стил на общуване с публиката.

 Билети:    10 и 14 лв. 

 
4 юни, театър  „Азарян”, 20 ч.

After 4   Бис концерт

Когато музиката е в своя чист вид, тогава душата притихва, мислите спират да те безпокоят и се оставяш да се носиш неподвижно в четирите посоки на света, за да се озовеш в безтегловното състояние на безкрайното удоволствие. After four е пътешествие, чието начало е вдъхновено от чувствения свят на класиката, на Рахманинов, Бах, Шопен, та дори и Бетовен, за да ни предизвика да помечтаем и с лек привкус на джаз. After four е отпразнуването на музиката като чисто изкуство. After four е срещата на маестро Живко Петров с рояла, посветена на свободата да твориш, равновесието в душата, мисълта, която те кара да продължиш и любовта към живота. Това е една особена среща, защото: „Когато си сам с инструмента – въздухът спира и все едно си в безтегловно състояние и започва удоволствието, безкрайното удоволствие до последния тон, като се стремиш да го задържиш максимално дълго.“ На 4 юни в театър „Азарян“  Живко Петров ще ни разкрие чистите форми на музиката, където освен до класическата красота на “After four” ще се докоснем и до новите музикални пътешествия на маестрото.

Билети:    20  лв.

 

5 юни, зала 1 –Салон на изкуствата– ЗАКРИВАНЕ

СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ „БОЛЕРО”

Симфоничният концерт „Болеро" ще зарадва ценителите на класическата музика с хитовото за всички времена едноименно произведение на Равел. Популярните Фантазия-увертюра „Ромео и Жулиета“ на Чайковски и „Римски пинии“ на Респиги са другите бисери в програмата, която е още по-уникална и заради солистите на екзотичния Концерт за две пиана и оркестър от Пуленк. Те са лаурети на два от най-престижните клавирни конкурси в света Станислав Юденич (Златен медал на XI Международен конкурс Ван Клайбърн, САЩ, 2001 г.) и Пламена Мангова (Втора награда на престижния Международен конкурс „Кралица Елизабет” в Брюксел през 2007 г.) Виртуозът Станислав Юденич пристига за първи път у нас и заедно с Мангова ще свири на най-голямата концертна сцена в България - зала 1 в НДК. Редом с тях застават музикантите от Софийската филхармония с диригент Мартин Пантелеев.

Впечатляващият финал - едно от най-популярните произведения в класичесата музика „Болеро” на Равел, привлича фенове от всички възрасти и е предмет на безброй аранжименти от страна на музиканти от всички жанрове.

 Билети:  20, 25, 30, 40 и 50 лв.

 

ЮНИ

 

13 юни, зала 1,   «Улицата»

В първите години на 90- те на театралната сцена се роди спектакъл, който стана емблематичен за времената на промяна  – политическото кабаре УЛИЦАТА на Теди Москов. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълът показа живота на „малкия човек” в България след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов, Валери Малчев  ... станаха любимци на публиката. Успехът на „Улицата” се пренесе и на телевизионния екран в незабравимото шоу на БНТ!

Днес, Теди Москов споделя  „Връщам фокуса единствено към мен и припомням кой съм. „Улицата” не е „малкият човек”, това съм аз - като естетика, емоции, характер и стил. Удобно е за аналитиците да прикачат шоуто към „малкия човек”. Удобно беше и за мен, да, и дълго време не се съпротивлявах. Дори се ласкаех. Сега, 20 години по-късно, бих го нарекъл „Неслучилият се човек”.

Билети: 20, 25, 30, 40лв.

 

13 юни ,кино „Люмиер”,  19:00 ч.

ДЕТСКИ КОНЦЕРТ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

Музикална разходка из българската азбука

представени от Бон-Бон

29 песнички с имена на животни обитаващи   целия   свят. С   всяка   поредна   буква   от   българската   азбука  започва   името на   едно   животно, представено с песен от малките БонБони. С тази   своеобразна музикална игра   децата   лесно   и   забавно   ще   научите   и запомните   българската   азбука.

Цени на билети: 6 лв. за дете, 10 лв. за възрастен

 

17 юни, зала 3, 20 ч.

СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ И „ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ”

Концерт-промоция на албума „10 ½”            

Създаването на нов албум започва там, където търсенето на смисъла е подновено. Стефан Вълдобрев определено е откривател в новия си албум „10 ½”. В компанията на „Обичайните заподозрени” той се впуска в лудешко, стихийно пътешествие напред, дори това „напред“ да е в тъмното, на ръба, някъде там в бурята. Той улавя енергията от творческите светкавици на вдъхновението, за да ни наелектризира  с музика за много дълго време.

В зала 3 на НДК с впечатляващия 3D mappingg дизайн на VJ Поли, музиката ще заживее в картини, в които фините музикални интерпретации на Иван Лечев, мощните барабани на Стоян Янкулов,  емоционалната бас линия на Веселин Веселинов - Еко и иновативността на Мирослав Иванов ще ни завладеят напълно. Така Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени в своя чисто нов албум за пореден път ще ни разкрият, че  смисъл има и ние просто трябва да го преоткрием.

Билети: 20 лева –
25 лева – на входа на събитието

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ
E-mail:
парола:
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ
Забравих си паролата
   КОШНИЦА
Брой:0
Сума:0,00 BGN
ПЛАТЕТЕ ТУК
method of payment

За нас   Как да започнем?   Места за продажба   Нови събития   Търсене   HOMEticket   Защита на личните данни
Търговски условия
© Copyright 2001-2024 Ticketportal SK, s.r.o. All rights reserved. Version 9.03
WebDesign, Web & SEO : DeNAX